اسید

اسید سیتریک در غذاها و چاشنی ها

اسید سیتریک در چاشنی ها و غذاها
5/5 - (2 امتیاز)

اسید سیتریک یه ماده طبیعی است که در خیلی از میوه‌ها، مثل لیمو، پرتقال و گریپ فروت پیدا میشود. این اسید طعم ترش و دلچسب دارد و به همین خاطر از آن در خیلی از غذاها و نوشیدنی‌ها استفاده میشود.

اسید سیتریک راز طعم ترش و تازه در غذاها

شاید تا به حال اسم اسید سیتریک را شنیده باشید. این ماده جادویی آن طعم ترش و دلچسبی را به غذاها میدهد که خیلی دوستش داریم. مثلا وقتی یه لیموناد خنک یا یک تکه پرتقال شیرین می‌خورید، این اسید سیتریک است که آن طعم خاص را به ما میدهد.

سیتریک اسید citric acid TTCA anhydrous

جهت خرید اسید سیتریک کلیک کنید

تاریخچه تولید اسید سیتریک

تا سال 1917، اسید سیتریک را از میوه‌هایی مانند لیمو استخراج می‌کردند. اما این روش خیلی گران بود و نمی‌توانست نیاز بازار را تامین کند. یک دانشمند به نام جیمز کوری کشف کرد که می‌توان اسید سیتریک را با استفاده از یک نوع کپک به نام آسپرژیلوس نایجر تولید کرد. این روش خیلی ارزان‌تر و کارآمدتر بود و باعث شد تولید اسید سیتریک به صورت صنعتی شروع شود.

اسید سیتریک در چاشنی ها و طعم دهنده ها

اسید سیتریک به شکل پودر یا مایع وجود دارد که می‌توان از آن در خیلی از غذاها استفاده کرد:

پخت‌وپز: وقتی می‌خواهید غذاهایی مثل مربا، ژله یا ترشی درست کنید، کمی اسید سیتریک به آن اضافه کنید تا طعم و ماندگاری بهتری به دست آورید.

نوشیدنی‌ها: اسید سیتریک به نوشیدنی‌ها طعم ترش و دلچسبی می‌دهد. مثلاً وقتی لیموناد درست می‌کنید، می‌توان به جای لیمو از اسید سیتریک استفاده کرد.

گوشت: قبل از پختن گوشت، کمی اسید سیتریک روی آن بپاشید این کار باعث می‌شود گوشت نرم‌تر و خوش طعم تر شود.

چرا از اسید سیتریک در غذاها استفاده می‌شود

تقویت طعم: اسید سیتریک به غذاها طعم ترش و دلچسبی می‌دهد و باعث می‌شود اشتهاآورتر شوند.

نگهدارنده طبیعی: از رشد باکتری‌ها و کپک‌ها جلوگیری می‌کند و باعث می‌شود غذاها دیرتر خراب شوند.

ثبات رنگ: اسید سیتریک باعث می‌شود رنگ غذاها ثابت بماند و کمرنگ نشوند.

تنظیم pH :به تنظیم میزان ترشی و شیرینی غذاها کمک می‌کند.

کمک به پخت و پز: اسید سیتریک در پخت نان و شیرینی هم کاربرد دارد. این ماده باعث می‌شود خمیر نرم‌تر شود و محصولات پخته شده حجم بیشتری داشته باشند.

اسید سیتریک در پخت و پز

اسید سیتریک یه ماده‌ی خیلی مفید برای پخت و پز است. این ماده نه تنها باعث میشود غذاها خوشمزه‌تر شوند، بلکه به آن کمک می‌کند که بافت بهتری داشته باشد و مدت بیشتری تازه بماند.

چرا از اسید سیتریک در پخت و پز استفاده می‌کنیم

طعم بهتر: مهمترین دلیل استفاده از اسید سیتریک این است که به غذاها طعم ترش و دلچسبی می‌دهد. این طعم باعث می‌شود غذاها خوشمزه‌تر شوند و اشتها را باز کنند.

نگهدارنده طبیعی: از رشد باکتری‌ها و کپک‌ها جلوگیری می‌کند. این یعنی غذاهایی که اسید سیتریک دارند، دیرتر خراب می‌شوند.

ثبات رنگ: باعث می‌شود رنگ غذاها ثابت بماند و کمرنگ نشوند. مثلاً رنگ میوه‌هایی که در کمپوت یا مربا استفاده می‌شوند، با کمک اسید سیتریک زیباتر حفظ می‌شود.

تنظیم اسیدیته: به تنظیم میزان ترشی و شیرینی غذاها کمک می‌کند. این کار باعث می‌شود طعم غذاها متعادل‌تر شود.

کمک به پخت و پز: در پخت نان و شیرینی هم کاربرد دارد. این ماده باعث می‌شود خمیر نرم‌تر شود و محصولات پخته شده حجم بیشتری داشته باشند.

بیشتر مطالعه کنید : اثرات اسید سیتریک بر محیط زیست و انسان ها

اسید سیتریک در نوشیدنی ها

تقریبا در همه نوشیدنی‌های گازدار، آبمیوه‌ها، نوشابه‌های انرژی‌زا و حتی بعضی از نوشیدنی‌های ورزشی از اسید سیتریک استفاده میشود.

چرا از اسید سیتریک در نوشیدنی‌ها استفاده میشود

طعم بهتر: اسید سیتریک به نوشیدنی‌ها طعم ترش و دلچسبی میدهد و باعث خوشمزه تر شدن نوشیدنی میشود.

حس تازگی: حس تازگی و شادابی را در نوشیدنی ایجاد میکند.

تعادل طعم: با شیرینی نوشیدنی‌ها تعادل ایجاد می‌کندو باعث خوش طعمتر شدن میشود.

آیا استفاده از اسید سیتریک عوارض دارد

در مقادیر معمول، اسید سیتریک برای سلامتی ضرری ندارد. اما اگر به مرکبات حساسیت دارید، ممکن است به اسید سیتریک هم حساسیت داشته باشید. در این صورت بهتر است از مصرف غذاهایی که حاوی اسید سیتریک هستند خودداری کنید.

بیشتر مطالعه کنید : اسید سیتریک در غذای سگ ها | فواید و مضرات

بیشتر مطالعه کنید : تولید اسید سیتریک از ضایعات کشاورزی

بیشتر مطالعه کنید : اسید های مفید برای پوست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *