در ابتدا باید گفت که مواد شیمیایی به طور کلی عوارضی را با خود به همراه دارند. بسیاری از بیماریها میتواند به دلیل مصرف بیرویه مواد شیمیایی به وجود بیاید. در این مقاله به بررسی شیرین کننده مصنوعی آسپارتام و بیماریهای مختلف خواهیم پرداخت و ارتباط آن چه مثبت باشد و چه منفی باشد را با بیماریهای مختلف خواهیم سنجید و و در انتها به بررسی برخی از مزایای آسپارتام نیز خواهیم پرداخت تا با شناخت بهتری دست به تهیه آن بزنیم.
بیماری های ناشی از شیرین کننده آسپارتام
چنان که اشاره شد، برخی از بیماریها بر اثر استفاده مداوم آسپارتام ممکن است ظهور کند. البته دقت کنید که هیچ کدام قطعی و تکعلته نیستند. در ادامه این موارد را بخوانید:
۱.آسپارتام و دیابت
یکی از مهمترین دغدغههای جهان معاصر سلامتی افراد در فضای پیشرفت جهان ماشینیسازی شده است. بیماری دیابت که در میان مردم عادی به قند نیز شهرت دارد، یکی از حلقههای رابطه شیرین کننده آسپارتام و بیماریها است. در جهان امروز با فراگیر شدن استفاده از قندهای مصنوعی درصد ابتلا به قند روز به روز افزایش پیدا میکند. بیماران قندی میل سنگینی به مصرف کردن قند دارند. اما قند میتواند باعث کشتههای بسیار شود. بهترین راه حل برای حل این مشکل استفاده کردن از ماده جایگزین آسپارتام است.
این ماده از نظر سازمان غذا و داروی آمریکا خطر چندانی ندارد. البته بیان این نکته ضروری است که میزان استاندارد مصرف روزانه آسپارتام چهل گرم در مقابل هر کیلوگرم وزن است. میتوان به طور کلی آسپارتام را مادهای در نظر گرفت که چهل برابر قند شیرین است و میزان کم آن نیاز به شکر را از شما میگیرد و تنوع غذایی را به رژیم غذایی بیماران دیابتی باز میگرداند.
۲.آسپارتام و فنیل کتونوری
درست است که آسپارتام و بیماری پیشین در تضاد بودند و آسپارتام به پایین آوردن خطر دیابت در افراد کمک میکند. اما برای بیماری فنیل کتونوری مصرف این ماده مضر میباشد. فنیل کتونوری یک بیماری نادر است که موجب اختلال متابولیسم در بدن میشود. شیرین کننده آسپارتام به صورت کامل در بدن با فرآیند متابولیک از حالت اولیه خود خارج میشود و تغییرات می کند. این مریضی باعث میشود فنیل آنالین که اسید آمینه ضروری است به صورت صحیح در بدن فرآوری نشود و این ماده در آسپارتام موجود است. آسپارتام میتواند باعث آسیبهای جدی در این بیماری نادر شود و در نتیجه مصرف آن توصیه نمیشود.
۳.اختلالات و آسپارتام
باید پذیرفت یکی دیگر از مشکلات مصرف آسپارتام میتواند سردرد و سرگیجه و مشکلات عصبی و فشار خون باشد. این مشکلات در هیچ آزمایش علمیای مورد تایید قرار نگرفته است و حتی در مواردی که محققان حدس این بیماریها را زدهاند، برای مواردی طرح شده است که میزان مصرف این ماده بسیار بالا بوده باشد و با بررسی مصرف مورد نیاز حتی از این شکها و مشکلات دیگر نیز میتوان به سادگی جلوگیری کرد.
۴.دیسکینزی تاخیری (td) و آسپارتام
یکی دیگر از مشکلاتی که میتواند به مرور گاهی آسپارتام ایجاد کند td است. در این بیماری چهره و اعضای چهره به صورت ناخودآگاه و عصبی تکان میخورد. این امر به خاطر وجود فنیل آنالین موجود در آسپارتام ممکن است تشدید بشود و این بیماری با مصرف آسپارتام افزایش پیدا کند.
۵. آسپارتام و سرطان مغز
رابطه آسپارتام و بیماری سرطان مغز بسیار مبهم است. در پژوهشها و تحقیقهای صورت گرفته بر روی پستانداران مختلف این ماده عوارضی مانند سرطان مغز را نشان داده است. اما در بررسیها و آزمایشات انجام شده بر روی انسان رد پایی از تأثیر آسپارتام بر میزان سرطان مغز در جامعه آماری انسانها مشاهده نشده است. در نتیجه در حال حاضر مصرف این ماده در جوامع بسیاری فراگیر است.
بیشتر مطالعه کنید:تاثیر آسپارتام بر دیابت
مزایای شیرین کننده آسپارتام
در ادامه به بررسی چندی از مزایای این ماده میپردازیم و درباره هر یک به طور کوتاه توضیحاتی میدهیم.
۱. کنترل و کاهش وزن
باید پذیرفت یکی از مهمترین علل بیماری در روزگار ما چاقی و اضافه وزن بسیار است. قند یکی از ماده هایی است که دلیل اصلی اضافه وزن در جوامع امروز به شمار میآید. با جانشین کردن قند آسپارتام با شیرینی چهل برابری نسبت به قند میتوانیم به سادگی وزن خود را کم کرده و در کاهش وزن به بدن خود یاری کرده، میل خود به خوردن شکر را نیز سرکوب کنیم و به کاهش وزن دست بیابیم.
۲. جلوگیری از پوسیدگی دندان
از دیگر مزایای آسپارتام میتوان به جلوگیری از پوسیدگی دندانها اشاره کرد. این ماده در آدامسهای مختلف جانشین مصرف قند میشود. تحقیقات مختلف نشان داده است که جویدن آدامس بدون قند به مدت بیست دقیقه پس از مصرف غذا میتواند به جلوگیری از پوسیدگی دندانها کمک کند. این جلوگیری هزینه مصرفی شما برای سلامت دهان و دندان را به شدت کاهش میدهد و از جانب دیگر سلامتی دندان شما را تضمین کرده و شما را از درد دندان خلاص میکند.
۳. تقویت و بهبود طعم غذا
باید پذیرفت شیرینیها در طعم غذا بسیار دارای اهمیت هستند. بهترین و جذابترین طعم مورد علاقه همه افراد شیرینی است. در آسپارتام این شیرینی نه تنها بی ضرر است، بلکه تا چهار برابر بیش از قند سفید در طعم غذا ماندگار و اثر بخش است. نکته جالب آن است که بدن میزان اندکی از این محصول را نیاز دارد و کمی از آن در بدن مفید نیز میباشد.
۴. فاقد کربوهیدرات
از دیگر مزیتهای جسمی آسپارتام عدم وجود کربوهیدرات در آن است. بیماران قندی به طور کلی باید از مصرف کربوهیدرات در تغذیه خود خودداری کنند. آسپارتام به عنوان ماده بدون کربوهیدرات به مصرف کنندگان مژده عدم
وجود کربوهیدرات در غذا را به خریداران و استفاده کنندگان خود میدهد.
بیشتر مطالعه کنید:آیا آسپارتام سرطانزاست؟
کلام آخر در مزایا و بیماری های آسپارتام
به طور کلی باید پذیرفت مصرف این ماده قندی در جهان امروز با همه معایب و بیماریهایی که میتواند در خود داشته باشد که بسیار اندک است، ضروری و الزامی به نظر میرسد. اگر میخواهیم این ماده را به درستی استفاده کنیم، باید چند شرط را رعایت کنیم که مهمترین این شرطها مشورت از کارشناس شیمی در خرید محصول است. یکی از مهمترین نکات در محصولات شیمیایی کیفیت محصول و قیمت مناسب و حجم استاندارد ماده در محصولاتیاست که آسپارتام در آنها استفاده شده است. پس باید دقت کنیم این محصول را از کجا و با چه کیفیت و قیمتی خریداری میکنیم. امیدواریم توانسته باشیم در ایجاد این شناخت شریک بوده باشیم.
شما میتوانید جهت استعلام قیمت و سفارش با کارشناسان رالند تماس بگیرید. ما آماده پاسخگویی و مشاوره تخصصی در زمینه افزودنی های صنایع غذایی به شما هستیم.